Miten hankin ensimmäisen maksavan asiakkaan yritykselle?

Miten sain hankittua ensimmäisen maksavan asiakkaan, vaikka minulla ei edes ollut vielä yritystä? Tähän kerron vastauksen seuraavassa tekstissä.

Haaveilin yrittäjyydestä ja mietin miten saisin hankittua asiakkaita. Kävin paljon asiakkaana yhdessä ihanassa paikassa ja ajattelin, että olisi mukava työskennellä siellä. Mietin kauan, että uskallanko kysyä jos he tarvitsevat työntekijää. Ajattelin, että en kehtaa mennä kysymään ja noloa käydä siellä jatkossa ja mitä he edes ajattelevat, kun joku tulee kysymään töitä. No, rohkenin silti mennä kysymään ja kerroin heille tilanteeni. He eivät sillä kertaa tarvinneet työntekijää. Hetken hävetti mutta jatkoin silti asiakkaana käymistä kyseisessä yrityksessä. 

Muistaakseni meni noin kuukausi ja kun menin kassalle maksamaan ostokseni, niin yrityksen omistaja kysyy olisiko minulla mahdollisuutta tulla töihin heille. Vastasin, että tottakai ja parin viikon päästä olin jo perehtymässä työhön. Yhtäkkiä minulla oli sovittuna töitä viikottain asiakkaalle vaikka en ollut edes kerennyt perustaa yritystä 

Eli minä sain itselleni työpaikan tai oikeastaan yritykselleni maksavan asiakkaan ainoastaan sillä, että uskalsin mennä rohkeasti kysymään töitä. Kun työ varmistui perustin yrityksen ja noin kuukauden päästä lähetin laskun ensimmäiselle asiakkaalleni. 

Minun vinkit ensimmäisen asiakkaan hankintaan:

1. Tunne oma osaamisesi ja kerro siitä mahdolliselle asiakkaalle

2. Kerro mitä sinä voit antaa yritykselle ja kuinka esim. laskutus tapahtuu (Yritykset suosivat henkilöitä jotka voivat laskuttaa, sillä se on helpompaa heille)

3. Ole rohkea! Mene itsevarmasti kertomaan itsestäsi ja kysymään töitä.

4. Luota itseesi ja usko omaan osaamiseen.

5. Älä lannistu jos ei yritys tarvitse juuri tällä hetkellä työntekijää. Yritä sinnikkäästi uudelleen hetken päästä ja kysy myös muilta yrityksiltä töitä. Jätä myös yhteystietosi yrityksille. 

+6. Arvosta tietämystäsi ja aikaasi. Muista hinnoitella työsi asianmukaisesti.

Ei muuta kuin tsemppiä ensimmäisen asiakkaan hankintaan! <3

Matilda

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista